IMG_1566_Layer 1.jpg
MANDLIGE ORDENER
mv3_Layer 1.jpg
KVINDELIGE ORDENER
BogSvielse138_Layer 1.jpg
VERDENSPRÆST
marriage1_Layer 1.jpg
ANDRE KALD
Ægteskabet

ÆgteskabetÆgteskabets kald begynder med to, en mand og en kvinde, som elsker hinanden. Rigtig mange tror, at det er nok. Men i et ægteskab har man ofte travlt. Hverdagen kan være fyldt med børn, arbejde, indkøb, tøjvask, rengøring og alt, hvad der ellers hører til i en familie. Det kan være svært at få tid til at huske, at ægteskabet også er et kald.

Ligesom præster er kaldet til et liv som præst, ligesom en munk eller nonne er kaldet til et liv i en orden, så er vi kaldet til et liv med hinanden. Præsters og ordensfolks kald påvirker alle dele af deres liv. Det samme gør ægteskabet for hustruen og manden.

Som mand eller hustru er man privilegeret, for man har altid en at betro sig til og en at dele sine tanker og glæder med. Men samtidig bærer man en stor og livslang forpligtelse til at hjælpe, støtte og være tro mod den anden. Man skal ikke bare vælge ægteskabet som ”den lette løsning”, for ægteskabets kald er – tror vi – lige så stor en udfordring som det at være præst eller ordenssøster. Man bliver kun rigtig lykkelig i ens rette kald.

Vi har lovet hinanden troskab i gode som i onde dage – vi er hinandens kald. Vi skal hver eneste dag leve med valget af den anden som livsledsager, både når alting er godt og man svæver på en sky, men også når det hele er noget rod og intet virker rigtigt. Det er en stor opgave, for vi er begge to kun mennesker. Vi begår fejl, og vi kommer til at opføre os forkert, og det rammer altid den anden. Men vi tror på og arbejder for, at kærligheden kan overvinde det. Stuckenberg tog afstand fra katolicismen men skrev nogle smukke strofer, der kan læses som udtryk for de udfordringer, der gemmer sig i ægteskabets kald:

Thi to, som elsker hinanden
kan volde hinanden mer’ ondt
end alle de argeste Fjender,
som hævner sig Jorden rundt,

og to, som elsker hinanden,
kan læge de ondeste Saar
blot ved at se på Hinanden
og glatte Hinandens Hår.

- Susanne & Johan Hartmann Stæger -

Du kan læse meget mere om det at blive gift katolsk på Bispedømmets hjemmeside http://vivilgiftes.katolsk.dk/


 
Støt denne hjemmeside
og bispedømmets kaldsarbejde!
Gaver modtages på:
Reg.nr. 4180,
Konto nr. 10530105
Antal besøgende: