r272090_11454731_Layer 1.jpg
MANDLIGE ORDENER
IMG_3563_Layer 1.jpg
KVINDELIGE ORDENER
IMG_0177_Layer 1.jpg
VERDENSPRÆST
praying_hands1_Layer 1.jpg
ANDRE KALD
Historie

Udsigt ved Øm-borgenDet kristne præstedømme blev indstiftet af Jesus selv i forbindelse med fejringen af den sidste nadver skærtorsdag aften dagen før han døde. Men hele vejen igennem Det gamle Testamente hører vi om præster og ypperstepræster, der stod i et særligt forhold til Gud, og som på folkets vegne kunne bringe de rette ofre.

Men med Jesus har vi fået den ultimative ypperstepræst. På korset bragte han sig selv som det ultimative offer. Det er dette offer, som den katolske præst gør nærværende, hver gang Kirken fejrer den hellige eukaristi. Det er ikke noget blodigt offer som i Det gamle Testamente men et ublodigt offer, som præsten frembærer på vegne af menigheden.

Dette offer og den vidunderlige virkelighed og frelse, som dette Kristi offer åbnede op for os på korset, får vi alle del i, når vi under messen modtager Kristi legeme og blod under brøds og vins skikkelse.

Igennem århundreder og på tværs af landegrænser og kulturer har den katolske præst haft det som sin primære opgave i Kristi sted at fejre det store mysterium, som messen er. Men måden præsten har levet på og de opgaver, han har fået, har varieret meget.

 
Støt denne hjemmeside
og bispedømmets kaldsarbejde!
Gaver modtages på:
Reg.nr. 4180,
Konto nr. 10530105
Antal besøgende: