IMG_4658_Layer 1.jpg
MANDLIGE ORDENER
mv3_Layer 1.jpg
KVINDELIGE ORDENER
Seminarians-cheer-the-New-P1_Layer 1.jpg
VERDENSPRÆST
rosary_Layer 1.jpg
ANDRE KALD
Muligheder

MulighederHvis man føler kaldet til at blive præst, så gives der forskellige muligheder. Nogle føler sig mest kaldet at tjene direkte under en biskop og have tilknytning primært til hans bispedømme. I så fald bliver man verdenspræst. Typisk bor en verdenspræst alene eller højst sammen med én eller to andre. I sin tjeneste for menigheden har han kun én overordnet: Biskoppen.

Andre kan føle sig mere kaldet til at gå ind i en orden eller i hvert fald leve i et mere forpligtende fællesskab. I Danmark finder man blandt disse ordener og fællesskaber præsmonstratenserne, franciskanerne, redemptoristerne, jesuitterne, oblatfædrene og vincentpræsterne. Men der findes mange andre med forskellige karismaer. I disse ordener og fællesskaber vil man i sin tjeneste typisk have to overordnede: Biskoppen og lederen af ordenen eller fællesskabet.

Man hvad enten man er verdenspræst eller ordenspræst, har man mange forskellige muligheder for at engagere sig og tjene Kirken på en lang række forskellige områder: Akademisk især indenfor filosofi, teologi og etik, i undervisning og katekese, i børne- og ungdomsarbejde, i mission ude i verden, i karitativt arbejde, i web-evangelisering, i sognearbejde og meget andet.

 
Støt denne hjemmeside
og bispedømmets kaldsarbejde!
Gaver modtages på:
Reg.nr. 4180,
Konto nr. 10530105
Antal besøgende: