IMG_1566_Layer 1.jpg
MANDLIGE ORDENER
IMG_4728_Layer 1.jpg
KVINDELIGE ORDENER
IMG_0177_Layer 1.jpg
VERDENSPRÆST
marriage1_Layer 1.jpg
ANDRE KALD
Videre

VidereEn katolsk præsteuddannelse hviler på tre ben, der hver for sig må udvikles og formes, hvis man skal blive en helstøbt præst: Et menneskeligt ben, et åndeligt ben og et intellektuelt ben. Typisk vil et præsteseminarium tage hånd om disse tre vigtige sider af udviklingen hen imod at blive præst.

Men det er vigtigt at forstå, at tiden på et præsteseminarium er en slags prøvetid. Blot fordi man kommer på et præsteseminarium, så bliver man ikke nødvendigvis præst. Hvis man under forløbet bliver overbevist, om at det ikke er ens kald, så er man selvfølgelig fri til at forlade stedet.

Tilsvarende har staben på et præsteseminarium også meget at sige om ens fortsatte forløb. Efter indstilling fra præsteseminariet er det dog i sidste ende kandidaten selv og bispedømmet, hvor han skal ordineres, der skal afgøre, om han har et kald til at blive præst eller ej. Præsteseminariet har for mange været et sted, hvor de har vokset åndeligt og menneskeligt, og hvor de har opbygget varige venskaber med mange fremtidige præster.

Hvis du har spørgsmål eller går og overvejer kaldet til at blive katolsk præst, kan du kontakte Biskop Kozon.

 
Støt denne hjemmeside
og bispedømmets kaldsarbejde!
Gaver modtages på:
Reg.nr. 4180,
Konto nr. 10530105
Antal besøgende: