A6CD_Layer 1.jpg
MANDLIGE ORDENER
my_three_nuns__redux__Layer 1.jpg
KVINDELIGE ORDENER
priest_collar1_Layer 1.jpg
VERDENSPRÆST
praying-for-this-day_Layer 1.jpg
ANDRE KALD
Karisma

KarismaVi vil være der, hvor mennesker er i nød. Som Clara Wolff udtrykte det, vil vi ”tjene Kristus i hans sårede lemmer”. ( jfr. Mat. 25,40)

Jesu ord: ”Hvad der er gjord for en af mine mindste brødre, er gjort mod mig  (Matt 25,40) forstod vore første søstre som det bibelske grundlag for deres karitative virke. Kærligheden til Gud og til næste var så nærværende i deres liv, at de så Gud i de syge og fattige. De levede således helt i den hellige Elisabeths ånd. Under hendes beskyttelse havde de lagt deres fællesskab. Det fik navn efter hende, og som Elisabeth delte de alt, hvad de  ejede, med de nødlidende.

Under Guds vejledning og grebet af de fattiges behov, så de første søstre det som deres særlige opgave at pleje de syge i deres eget hjem. De gjorde tjeneste uden betaling, fordi de ville gøre ”alt af kærlighed til Gud og ikke for penge”. For dem var det grundlæggende  ”at kærligheden til Gud er at ofre sin tid og kræfter for de nødlidende mennesker” og at engagere alle evner og midler, ja til og med risikere livet for deres opgave.

 
Støt denne hjemmeside
og bispedømmets kaldsarbejde!
Gaver modtages på:
Reg.nr. 4180,
Konto nr. 10530105
Antal besøgende: