IMG_1566_Layer 1.jpg
MANDLIGE ORDENER
IMG_3563_Layer 1.jpg
KVINDELIGE ORDENER
Seminarians-cheer-the-New-P1_Layer 1.jpg
VERDENSPRÆST
k0890657_Layer 1.jpg
ANDRE KALD
Karisma

karisma01.jpg Fra begyndelsen har studiet været en del af den dominikanske spiritualitet. Ikke kun som en dygtiggørelse, men fordi det at forstå, i sig selv er en ytring af kærligheden, et ønske om at forstå: Gud, sig selv og hele den brogede verden – og ikke mindst dem, der tænker anderledes. Forståelse og viljen til at forstå – er et dominikansk kald. Som kirkens største teolog – dominikaneren Thomas Aquinas – den ene erkendelse fører til den næste lige indtil tilbedelse er den eneste mulige reaktion...

Det hele må starte i hjertet, i mødet med Sandheden med stort ”S”. Enhver dominikaner er kaldet til et liv, ikke først og fremmest til at være i funktion eller et embede. Før alt virke er der er forudsætning: det mystikske liv, det vil sige, at leve i den kærlighedens hemmelighed, der er mellem Gud, og den han kalder.

Derfor er dominikanere også et monastisk fællesskab, et fællesskab der beder. Og derfra vindes igen hele dynamikken. ”For at være dominikaner, må man først lære at være stille. Ellers har man ikke noget at sige…” sagde provincialen i en prædiken ved en løfteaflæggelse i Lund.

 

 
Støt denne hjemmeside
og bispedømmets kaldsarbejde!
Gaver modtages på:
Reg.nr. 4180,
Konto nr. 10530105
Antal besøgende: